EN IT RU

Detartraj Ultrasonic şi Polish (aprox 45 min)

Descriere: Detartrajul este un tratament profilactic de îndepărtare a tartrului (depozite dure şi lipicioase) şi plăcii bacteriene (depozite moi care se formează pe dinte). Polish-ul se face obligatoriu dupa detartraj pentru a lustrui suprafeţele rămase rugoase.

Gingivita (aprox 15-30 min)

Descriere: Daca se descoperă probleme ale gingiilor, se va face o curăţire completă a dinţilor. Vi se va arăta cum să vă curăţaţi dinţii singuri şi într-un mod eficient. Odată ce dinţii sunt curăţaţi, stomatologul va hotărâ dacă va continua cu o curăţare a rădăcinilor dinţilor pentru a se asigura că şi ultimile resturi de tartru sunt îndepartate. Pentru acest tratament s-ar putea să aveţi nevoie de un tatament local, cu o anestezie în prealabil, dupa care s-ar putea să apară un discomfort în următoarele 48 de ore.

Boala Parodontală (aprox 90 min)

Descriere: Tratamentele parodontale sunt aplicate gingiilor şi osului de susţinere. Există foarte mulţi pacienţi care suferă de o boală parodontală (parodontoza), în diferite forme de la moderată la severă. Tratamentele parodontale includ detartraj, detartraj subgingival (al rădăcinilor), proceduri chirurgicale de îndepărtare a gingiilor pentru a curăţa pungile adânci, augmentarea osoasă şi repoziţionarea gingiei (operaţii cu lambou).
Toate tratamentele parodontale trebuie urmate de o igienă impecabilă, detartaj periodic şi uneori tratament medicamentos suplimentar.

Tratamentul Retracţiilor Gingivale (aprox 45 min)

Descriere: Retracţia gingivală este o manifestare specifică parodontozei şi reprezintă fenomenul de retragere a gingiei de pe suprafaţa dintelui. Afecţiunea exercită efecte negative asupra implantării dintelui ducând, în cazuri extreme, la o mobilitate crescută a dintelui/dinţilor afectaţi.
Conduita terapeutică pentru retracţia gingivală presupune detartraj dentar pentru îndepartarea plăcii bacteriene şi a tartrului; îndepărtarea bacteriilor din pungile gingivale formate în jurul dinţilor afectaţi; aplicaţii de pastă cu antibiotic în şanţul gingival/pungi parodontale; vaccinare pentru stimularea imunitaţii locale; diferite tratamente chirurgicale şi protetice pentru imobilizarea dinţilor mobili.
Dacă există un contact anormal între doi dinţi, acesta va cauza retracţia gingivală şi chiar poate rezulta în probleme legate de structura dintelui. Ideal ar fi ca dinţii să ocludă normal. Aceasta se poate realiza prin mici şlefuiri selective ale celor doi dinţi (în locurile unde aceştia au contact prematur) sau, dacă există o incongruenţă (înghesuire) acentuată, cu ajutorul unui aparat ortodontic.

Tratamentul Mirosului Urât al Gurii (aprox 45 min)

Descriere: Respiraţia urât mirositoare – cunoscută şi sub numele de halitosis – este o problemă care nu numai că te face nepopular la petreceri, dar poate fi un semn de probleme cronice ale gingiei, carii, sau, ceva mai serios, probleme de digestie, de rinichi sau diabet. Igiena orală proastă este cea mai des întâlnită cauză. Aceasta permite crearea unei plăci bacteriene sau depozitarea resturilor alimentare între dinti. În majoritatea cazurilor problema poate fi rezolvată – consultaţi un medic!