EN IT RU

Periajul Corect (aprox 10 min)

 

Placa Bacteriană (aprox 15 min)

Descriere: Placa bacteriană este o peliculă care se formeaza din bacterii şi resturi alimentare pe suprafaţa dinţilor. Dacă nu este îndepărtată la timp, ea se transformă in tartru şi poate duce la apariţia cariilor şi afecţiunilor gingivale.  

Evitarea acumulării plăcii bacteriene poate fi efectuată printr-un periaj regulat, limitarea consumului de dulciuri sau alimente lipicioase şi curăţarea profesională efectuată de către medicul stomatolog. Abaterea de la aceste reguli favorizează acumularea plăcii care, în timp se întăreste şi formează tartrul, foarte periculos pentru sănătatea orală.

Fluorizarea (aprox 15 min)

Descriere: Fluorul este un element natural care întăreşte structura dintelui şi ajută în combaterea cariilor. Cariile dentare la copii s-au redus semnificativ în ultimii 20 de ani datorită fluorului adăugat în apa potabilă în multe regiuni şi datorită folosirii pastei de dinţi cu fluor.

Sigilări (aprox 30-45 min)

Descriere: Sigilanţii sunt de culoarea dintelui şi se aplică pe suprafaţa masticatorie a dinţilor posteriori, care ajută la prevenirea cariilor. Aceştia protejează fisurile dinţilor, unde periuţa de dinţi nu ajunge. Aceasta este o procedură nedureroasă care necesită prelucrarea suprafeţei dintelui şi apoi acoperirea acestuia, întărindu-se cu lampa foto.